Ako sa starať o päty?

Kategórie: Starostlivosť o ruky a nohy

Chodidlá a päty sú najviac namáhanou časťou nášho tela, a to či už máte sedavé zamestnanie či musíte po celý deň stáť. Vďaka nižšiemu počtu mazových žliaz sa koža na chodidlách rýchlejšie vysušuje a môže byť často drsnejšia. Je preto veľmi dôležité pravidelne sa o svoje nôžky starať. Je iba na vás, či dáte prednosť pohodlia domova alebo vyrazíte do salónu, kde vás bude hýčkať profesionálna pedikérka.


Základom je pravidelná starostlivosť

Čo si budeme hovoriť, suchá a popraskaná koža na pätách rozhodne nepôsobí príliš esteticky, a to ani v tých najkrajších sandálikoch či žabkách. Pritom pravidelná starostlivosť nezaberie veľa času a výsledok iste oceníte. Správna starostlivosť začína kúpeľom pre naše chodidlá. Počas najmenej 10-ich minút vložte svoje nohy do vlažnej až teplej vody, do ktorej môžete pridať šťavu z jedného citrónu či kúpeľovú soľ. Pokiaľ si potrpíte na bylinky, pre regeneráciu je dobré pridať do kúpeľa harmanček. Po osušení prichádza na rad odstránenie zrohovatenej kože, a to pomocou pemzy, nástroja so žiletkou či brusné špachtle. Akonáhle budete s výsledkom spokojní, vyhlaďte chodidla peelingovým krémom. Potom nohy opláchnite vlažnou vodou a vysušte ich. Nakoniec chodidlá natrite hydratačným krémom. Dnes sú naviac dostupné produkty s deodoračným účinkom.


Zábal pre dokonalé chodidlá

Existuje mnoho prípravkov, ktoré vám starostlivosť o chodidlá uľahčia. Jedným z výborných pomocníkov, ktorý je dostupný na našom trhu, je peelingový zábal na nohy s prírodnými ovocnými extraktmi. Vďaka jednoduchému použitiu ušetríte čas a behom zábalu si krásne oddýchnete či prečítate knihu či časopis. Najprv nohy starostlivo umyte a vysušte, potom nasaďte masku na chodidlá a nechajte pôsobiť približne hodinu a pol. Nohy nakoniec znovu opláchnite.

Peelingový zábal odstraňuje zrohovatenú kožu nenásilne behom troch až štyroch dní, zjemňuje, zvláčňuje a vyhladzuje chodidlá, zbavuje ich baktérií a obmedzuje tvorbu pliesní. Chodidlá sú po použití zábalu mäkké a jemné. Zábal je naviac vyrobený výhradne z prírodných surovín. Medzi účinné látky použité v zábale patrí napríklad kyselina mliečna, citrónová, jablčná a glykolová, ďalej čajovník čínsky, šalvia lekárska a olej z grapefruitu. Starostlivosť o nohy rozhodne nepodceňujte a doprajte im trochu luxusnej starostlivosti, zaslúžia si to.

Zdieľajte tento článok

Komentáre