Starostlivosť o pleť v jeseni

Kategórie: Starostlivosť o tvár

Už pár týždňov máme jeseň, vytiahli sme teplejšie kabáty i topánky, ale kto z vás prispôsobil tomuto ročnému obdobiu i starostlivosť o pleť? Každé obdobie má svoje špecifiká a vyžaduje iný prístup. Zvlášť po lete, kedy pleť dostáva zabrať - slnko, vodeodolné líčidlá, slaná voda alebo chlór v bazéne... Naša pleť je značne oslabená. Preto práve v jeseni prichádza doba regenerácie a príprava pleti na veľmi náročné obdobie zimy.

Nezabúdajte na základnú starostlivosť

Samozrejmosťou je čistenie pleti dvakrát denne a používanie denného a nočného krému. Táto starostlivosť je základná a je jedno, o aké ročné obdobie ide. Po lete je však viac než dôležité zbaviť pleť všetkých nánosov, upchatých pórov a odumretých buniek. Pokiaľ si hovoríte, že sa na to bude hodiť peeling, tipujete správne.

Zbavte pleť nečistôt

Podľa typu pleti zvoľte vhodný peeling - na rozdiel od mastnej pleti, kde môžete peeling vykonávať pokojne raz týždenne, pri suchej pleti je odporúčané aplikovať peeling len raz za mesiac.

Peeling nanášame na vlhkú pleť a jemne ho vmasírujeme. Nikdy netlačíme, pretože by sme mohli podráždiť pleť.

Hydratujte pleť

Po peelingu je vždy na rade pleťová maska, či už hydratačná alebo výživná. Práve na hydratáciu je výborná maska HydraMax s kyselinou hyalurónovou. Samozrejme si môžete pleťovú masku pripraviť i doma a to tak, že jednoducho zmiešate tvaroh alebo biely jogurt s pár kvapkami olivového oleja a nanesiete túto zmes na pleť. Pre všetky typy pleti je vhodná napríklad banánová pleťová maska, kde do roztlačeného banánu pridáte tiež pár kvapiek olivového oleja a výživná maska je na svete. Tieto pleťové masky sú však ochudobnené o množstvo dôležitých živín, a preto čas od času doprajte pleti kvalitnú pleťovú masku.

Zvoľte vhodný krém

Len maska na hydratáciu nestačí, samozrejme musíte používať i hydratačný krém. Jedným z osvedčených je napríklad intenzívny prírodný hydratačný krém s 12-imi rastlinnými extraktmi a vitamínom C.

Posledným krokom by malo byť prispôsobenie denného krému potrebám pleti v danom ročnom období. Dnes máme na trhu veľké množstvo prípravkov vhodných pre výživu pleti a účinnú ochranu proti výkyvom počasia, ktoré sú práve v jeseni bežné. S takouto starostlivosťou bude mať vaša pleť všetko, čo potrebuje. V neposlednom rade je však dobré upraviť i stravu a obohatiť ju o dostatok vitamínov a minerálov.

Zdieľajte tento článok

Komentáre