Tajomstvo kyseliny hyalurónovej

Kategórie: Starostlivosť o zrelú pleť

Z každej reklamy na nás neustále vyskakuje všemocná kyselina hyalurónová. Je to zázrak alebo len nafúknutá bublina, pomocou ktorej na nás chcú výrobcovia prípravkov proti vráskam zarobiť? Áno i áno - je to zázrak prírody, ale nie všetky prípravky obsahujú dostatočné množstvo tejto kyseliny, a tak sa efekt vôbec nemusí dostaviť.

Kyselina hyalurónová nie len v kozmetike

Poďme sa na kyselinu hyalurónovú pozrieť podrobnejšie. Okrem kozmetického priemyslu je rovnako využívaná i vo farmácii a lekárstve. Už v 60. rokoch bola táto kyselina používaná na liečenie popálenín. Dnes má však svoje využitie ďaleko širšie - používa sa pri očnej chirurgii, ortopédii, pri hojení chronických a akútnych rán a v neposlednom rade pomáha pri zápaloch.

Kde se kyselina hyalurónová berie?

Prirodzene ju máme v tele. Nachádza sa za očnou šošovkou, v kĺbovej tekutine a v kožnom tkanive. Bohužiaľ, behom starnutia tejto zázračné látky v našom tele ubúda, a preto by sme si ju mali doplňovať. A ako na to? Máme dve možnosti, prvá je klasické doplňovanie pomocou aplikácie krémov a sér. Druhým spôsobom je injekčná aplikácia priamo do pokožky.

Aký efekt bude mať dodanie kyseliny hyalurónovej?

Urýchľuje hojenie rán, zabraňuje vzniku jaziev, bráni tvorbe strií a výrazne pomáha pri problémoch s pleťou. Ďalej dodáva pokožke a pleti pružnosť a pevnosť. Má regeneračné a hydratačné účinky. Vyhladzuje vrásky a oddiaľuje vznik nových. Podporuje stimuláciu a rast nových buniek. Účinkov je samozrejme viac, vždy ale záleží, v akej forme a aké množstvo telu dodáme.

Produktov s obsahom kyseliny hyalurónovej je naozaj mnoho, môžete vyskúšať napríklad Liftingový krém proti vráskam s kolagénom a kyselinou hyalurónovou či Revitalizačnú liftingovú masku s kyselinou hyalurónovou. Veľmi účinné je tiež použitie kolagénového séra s kyselinou hyalurónovou a výťažkom Gotu Kola.

Zdieľajte tento článok

Komentáre