Viete ako sa správne starať o nechty?

Kategórie: Starostlivosť o ruky a nohy

Či už chceme alebo nie, ruky a nechty sú našou vizitkou. V každodennom kontakte podávame ruku na pozdrav či zoznámenie a to, ako vyzerajú naše ruky či nechty, môže ovplyvniť okolie. Niektorí skrátka na prvý pohľad dajú! Môžete mať dokonalý make-up, účes i outfit, ale olúpaný lak na nechtoch nezanechá najlepší dojem. Pritom stačí venovať rukám pár minút každý deň a výsledok sa rýchlo dostaví. Ak ale máte dostatok času a peňazí, je samozrejme najjednoduchším variantom pravidelná návšteva manikérky. I domáca starostlivosť však môže plne vynahradiť manikúru profesionálov. Neveríte?


Čo nechty potrebujú?

Základom zdravých nechtov je kvalitná výživa, ktorej jednotlivé zložky nechtu dodajú potrebné vitamíny a minerálne látky. Pre nechty je dôležitý hlavne prísun aminokyselín, zinku a biotínu. Pokiaľ váš jedálniček neobsahuje dostatočné množstvo týchto látok, určite ich skúste užívať aspoň pomocou doplnkov stravy. Na nechtoch sa prejavuje i pitný režim a dehydratácie. V prípade, že telu nedodávame dostatok vody, nechty sú suché a ľahko sa lámu či ohýbajú.

Ďalšou dôležitou zásadou je, aby sme namiesto strihania nechtov dali prednosť práci s pilníkom. Pozor by ste si však mali dať na správnu techniku pilovania, ktorá je veľmi dôležitá. Nikdy nepilujte nechty sem a tam, ale vždy postupujte iba jedným smerom. Taktiež je lepšie použiť papierový pilník než kovový či sklenený. Možno vás to prekvapí, ale nechty nikdy nepilujte hneď po kúpeli, pretože sú mäkké a mohli by ste ich ľahko poškodiť.


Nezabúdajte ani na okolie nechtov

Čo sa týka rúk a nechtového okolia, hydratáciu im ľahko dodáte napríklad pomocou olejového kúpeľa, ktorý ich krásne zvláčni. Kúpeľ pripravíte tak, že si napustíte teplú vodu a pridáte do nej olivový alebo mandľový olej. Ruky do kúpeľa ponorte približne na 10 minút a potom ich usušte. Než si začnete lakovať nechty, mali by ste použiť špeciálnu podkladovú bázu. Takou bázou môže byť napríklad vitamínová báza Absolut Care, ktorá obsahuje vitamín A, C, E, B5, meristematické bunky ruže a arganový olej. Ide tak o dokonalú a komplexnú výživu pre vaše nechty, ich regeneráciu a v neposlednom rade tiež ich ochranu. Tieto výživné látky podporujú rast nechtov, stimulujú tvorbu keratínu, hydratujú nechty, dodávajú nechtom lesk a spevňujú ich. Nechajte bázu poriadne zaschnúť a potom naneste lak tak, ako ste zvyknutí.

Zdieľajte tento článok

Komentáre