Vypestujte si dokonale dlhé a husté riasy

Kategórie: Starostlivosť o tvár

Dlhé a husté riasy si praje každá z nás, ale ruku na srdce, dámy, ktorá sa o svoje riasy vzorne stará? A viete vôbec, čo všetko vlastne riasy potrebujú? Najjednoduchším riešením je samozrejme nalepenie umelých rias. Na druhej strane však nejde o úplne najlacnejšiu záležitosť. Hlavne umelé riasy budú vždy len umelé, tak prečo neskúsiť vypestovať si vlastné zdravé a prirodzene husté a dlhé riasy? Starostlivosť o riasy vám naviac veľa času nezaberie. Dôležitá je však dôslednosť a pravidelnosť.

Čo obnáša starostlivosť o riasy?

Prvou zásadou je, že za každej situácie musíte riasy dokonale odlíčiť. Nikdy nechoďte spať s riasenkou a nenanášajte novú vrstvu riasenky na starú, pretože tým riasy veľmi trpí a bohužiaľ i vypadávajú alebo sa lámu. Čo sa týka typu riasenky, je lepšie používať obyčajnú riasenku než vodeodolnú, ktorá riasy viac zaťažuje. Zároveň je pre riasy náročnejšie i odličovanie. Riasenku si však vyberajte kvalitnú, pokiaľ možno i s výživnými látkami. Napríklad riasenka kripa pure intensity obsahuje včelí vosk chrániaci riasy, l-arginin regenerujúci štruktúru rias, rozmarínový olej pôsobiaci ako antioxidant či film former dodávajúci riasam flexibilitu a elasticitu. Výhodou je, že neobsahuje parabény, silikóny či rozpúšťadlá, pretože tieto látky riasy iba oslabujú.

Doprajte riasam dokonalú starostlivosť

Riasy zbytočne nezaťažujte. Keď ste doma, nechajte riasy nenalíčené, aby mali čas si odpočinúť. Na noc je dobré na riasy aplikovať výživné séra. Výborné je napríklad sérum No1 LASH pre podporu rastu rias. Použitie je veľmi jednoduché - pred spaním naneste sérum priamo ku korienkom. Medzi účinné látky obsiahnuté v sére patria keratin, panthenol, lecithin, taurin či inositol a mnoho ďalších látok, ktoré vaše riasy dostatočne vyživia a podporia ich rast. Pri pravidelnom používaní uvidíte prvé zlepšenie už po mesiaci. Celkový efekt sa dostaví približne za 3 až 4 mesiace.

Rovnako ako pre naše vlasy a nechty je i pre riasy dôležitá vyvážená strava. Telu by sme preto mali dodávať vitamíny a výživné látky, ako je napríklad vitamín E, ricínový olej, beta-karoten, panthenol a vitamíny skupiny B. Práve ricínový alebo kokosový olej môžete naniesť priamo na riasy, a to ideálne pred spaním.

Zdieľajte tento článok

Komentáre