Starajte sa o pleť v každom veku

Kategórie: Starostlivosť o zrelú pleť

Každý dobre vie, že pleť potrebuje každodennú starostlivosť, a to v každom veku. Táto starostlivosť sa však v jednotlivých obdobiach života líši. Ide o prirodzený proces, kde skrátka žena v pokročilejšom veku potrebuje inú starostlivosť než dievča v puberte. Podľa toho, ako sa o svoju pleť staráte či nestaráte, budú pribúdať vrásky a objavovať sa ďalšie prejavy starnutia. Preto vám dnes poradíme, ako sa o pleť správne starať.

Čo potrebuje pleť do 20 rokov?

Možno si práve v tomto veku hovoríte, že vaša pleť je úplne dokonalá a žiadnu väčšiu pozornosť vlastne nepotrebuje. I keď nemáte žiadne problémy s pleťou, doprajte jej potrebnú starostlivosť. V opačnom prípade sa budete v neskoršom veku diviť, kam tá dokonalá pleť zmizla. Minimálnou starostlivosťou je pravidelné čistenie a hydratovanie. K hydratácii použite krémy, ktoré neupchávajú póry. Samozrejmosťou je ochrana pred UV žiarením a dodávaním vitamínov A, C, E, a to až prostredníctvom jedla či doplnkov stravy. Pamätajte, že už od 25. roku života začínajú ubúdať kmeňové bunky. Rovnako je možné, že sa objavia prvé vrásky. Nemusíte sa hneď plašiť a nakupovať drahé krémy proti vráskam. Dôležité je však nikdy nezabúdať na hydratáciu.


Po tridsiatke pridajte výživu

Nech sa staráme ako sa staráme, v tomto veku sa už vráskam, a to hlavne v očnom okolí, rozhodne nevyhneme. No môžeme ich tvorbu spomaliť. Pleť je v prvom rade nutné hydratovať, pretože s vekom stráca schopnosť viazať vodu. Používajte krémy a prípravky, ktoré vám budú stimulovať tvorbu kolagénu a elastínu v pokožke. Nezabúdajte na denný a nočný krém s obsahom kolagénu a kyseliny hyalurónovej, ktoré pomáhajú minimalizovať existujúce vrásky a predchádzať vzniku vrások nových.


Zvýšená starostlivosť po 40. roku života

Áno, po štyridsiatke by sme sa už o svoju pleť mali naozaj dôkladne starať. Ubúda estrogén, elastín i kolagén, mimickévrásky sú výrazné, pleť stráca prirodzený jas. Preto dobre vyberajte prípravky, ktoré na pleť nanášate. Aby ste dosiahli vytúžený efekt, kozmetické produkty by mali obsahovať omladzovacie látky, medzi ktoré patrí napríklad kyselina listová, ktorá pomáha s obnovou kožných buniek, či retinol alebo vitamín A, ktorý je dôležitý pre regeneráciu buniek, vypínanie vrások a tvorbu kolagénu. Ďalšou účinnou látku je dobre známa kyselina hyalurónová. Nutnosťou je používať denný a nočný krém. Okrem toho by ste do svojho rituálu starostlivosti o pleť mali pridať tiež séra a masky.

HydraMax je pleťová maska s kyselinou hyalurónovou, peptidmi a elastínom. Účinných látok obsahuje samozrejme viac - napríklad kolagén, výťažky z morských rias, vitamíny E, C, B a mnoho ďalších. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu pomáha pleť hydratovať, stimulovať tvorbu kolagénu a elastínu a zároveň ju zjemňuje. HydraMax tak pleti poskytuje všetko, čo po štyridsiatke potrebuje.


Päťdesiatka neznamená koniec sviežej pleti

Ani v tomto veku sa nemusíte zmieriť s tým, že vaša pleť nie je, čo bývala. Vrásky samozrejme pribúdajú. S tým, ako ubúda kolagén, pleť bohužiaľ stráca pružnosť a vitalitu. V dnešnej dobe si však veda vie poradiť s kadečím. Na trhu existuje množstvo kozmetických prípravkov, ktoré vám do tela kolagén dopravia a pomôžu tak spomaliť tvorbu vrások a ochabovanie pleti. Okrem krémov môžete kolagén do tela dostať i vo forme doplnkov stravy.

 

Zdieľajte tento článok

Komentáre