Ako sa starať o pleť?

Kategórie: Starostlivosť o tvár

Každá pleť potrebuje pravidelnú starostlivosť, a to neznamená len večerné odlíčenie a ranný make-up, ako sa bohužiaľ mnoho žien mylne domnieva. Zvlášť, ak máte už cez 30, mali by ste si na pravidelnej starostlivosti zakladať a dodržovať ju. Pleť sa vám odmení tým, že bude žiarivá, bez začervenania či iných kožných prejavov. Preto zaraďte nasledujúcich pár krokov do vašej dennej rutiny.

Ranná starostlivosť o pleť

Prvé kroky ráno by mali smerovať do kúpeľne, kde pomocou pleťového tonika či micelárnej vody zbavíme pleť ostatkov nočného krému, mastnoty a ďalších nečistôt. Nasleduje denné sérum, ktoré môže obsahovať vitamín C, ktorý pomáha prirodzene stimulovať tvorbu kolagénu, či aloe vera, ktoréupokojuje ranné podráždenie. Potom máte čas na rannú kávu či raňajky, pretože je dobré počkať 5 – 10 minút, než sa sérum vstrebe do pleti. Pre lepšie a efektívnejšie vstrebávanie séra či krému môžete využiť i takzvané iónové galvanické pero, ktoré napomáha preniknutiu kozmetických produktov do hĺbky pleti.

Následne použijeme denný krém, ktorý opäť musíme nechať chvíľu vstrebávať do pleti. Teraz už ostáva iba nalíčiť sa a vyraziť do práce. Nezabudnite, že make-up či denný krém by tiež mali obsahovať UV faktor, ktorý vás ochráni pred slnečnými lúčmi, a to ako v lete, tak i v zime.

Večerná starostlivosť o pleť

Hneď ako prídeme domov, mali by sme pleť odlíčiť. Čím kratšiu dobu budeme nalíčené, tým menej zaťažujeme pleť. Na odlíčenie môžeme použiť odličovacie mlieko či olej. Skvelým pomocníkom pri odličovaní môže byť odličovacia rukavica Kripa so striebrom. Čierna strana rukavice je vyrobená z kvalitného mikrovlákna pre odstránenie vodeodolného make-upu. Rukavicu stačí iba namočiť a jemne masírovať oči, tvár a krk, pokým nedôjde k úplnému odlíčeniu. Druhá strana je biela a je vyrobená z textílie obsahujúcej striebro. Pri masírovaní pleti touto stranou dochádza k peelingu, vďaka ktorému dôjde k odstráneniu odumretých buniek a k prevencii pred baktériami.

Keď máme pleť dokonale odlíčenú, nanesieme nočné sérum, ktoré musíme tiež nechať 5 – 10 minút vstrebávať. Tesne pred spaním aplikujeme na pleť nočný krém. Krém vždy zvoľte podľa svojho veku a potrieb vašej pleti. Do 35-ky by sa mala pleť predovšetkým hydratovať. Medzi 35-im a 45-im rokom používajte krémy s vitamínmi. Pokiaľ máte 45 až 55, mal by váš krém okrem hydratačných zložiek obsahovať tiež kyselinu hyalurónovú. Po 55-ke sú nutnosťou krémy stimulujúce tvorbu kolagénu, ktorý napomáha zachovať mladistvý vzhľad pleti.

Každodenná starostlivosť v takomto rozsahu by mala byť dostatočná. Ak máte špecifické problémy s pleťou, poraďte sa svojou kozmetičkou či našim kozmetickým poradcom.

Zdieľajte tento článok

Komentáre