Čo našej pleti škodí a čo naopak prospieva?

Kategórie: Starostlivosť o tvár

To, v akom stave je naša pleť, ako rýchlo starneme a vlastne celkom vyzeráme, ovplyvňuje rad faktorov. Niektoré nemôžeme ovplyvniť - sú to predovšetkým gény či vonkajšie prostredie, s inými však rozhodne môžeme niečo urobiť. Ako sa o svoju pleť staráme alebo nestaráme, aké zlozvyky máme či aký životný štýl vedieme, zanecháva viditeľné známky na našej pleti.

Domáca starostlivosť ako zo salónu

Je jasné, že nie každý má čas chodiť pravidelne do kozmetických salónov. Možno vás potešíme – nie je to vôbec nutné. I doma sa o svoju pleť môžeme postarať rovnako dobre. Stačí len vedieť, ako na to.

Čo obnáša večerná procedúra ?

Večerná starostlivosť o pleť zahŕňa hlavne čistenie a hydratáciu. Najdôležitejším krokom je správne odlíčenie a čistenie pleti. Na oči a riasy použijeme špeciálny odličovač, najlepšie na olejovej báze, na zvyšok tváre použijeme odličovacie pleťové mlieko a nakoniec pleťovú vodu. Tá tvár dočistí, osvieži a predovšetkým vyrovná pH. Po všetkých procedúrach prichádza konečná fáza a to je nanesenie hydratačného nočného krému odpovedajúcemu typu našej pleti. Napríklad môžete vyskúšať Regeneračný nočný krém s čistým slimačím extraktom, ktorý je čisto prírodný, vysoko hydratačný a regeneračný.

Ako sa o pleť starať ráno ?

Ráno je opäť prvým krokom čistenie pleti. Niektorí ho majú za zbytočné, ale ráno je vyčistenie tváre rovnako dôležité ako večer. Jediné, čo vynechávame, je odlíčenie. K čisteniu pleti nepoužívame vodovodnú vodu, pretože tá by našu pleť vysušila.

Možno vás po prebudení strašia tmavé kruhy pod očami, ktoré sú často spôsobené dehydratáciou. K tomu dochádza napríklad vtedy, ak na očné okolie nanášame ťažké krémy či jeme pred spaním potraviny, ktoré odvádzajú vodu z nášho tela. Čo však s nimi ráno? Na očné okolie môžeme buď priložiť chladivé obklady či použiť kovový roll-on a pomocou neho naniesť povzbudzujúci krém s kofeínom. Potomnanesieme denný krém, ktorý opäť vyberáme podľa typu pleti. Nikdy však nezamieňame denný a nočný krém. Potom už len ostáva naniesť bežný make-up.

Taká by mala byť rutinná starostlivosť o pleť. Avšak aspoň raz až dvakrát týždenne by sme mali našej pleti dopriať zvýšenú starostlivosť v podobe pleťových masiek či masáže tváre.

Zdieľajte tento článok

Komentáre