Čo potrebujú naše ruky a nechty v zime?

Kategórie: Starostlivosť o ruky a nohy

Ruky a nechty sú časťou tela, ktorú mnoho žien zanedbáva, pritom sú tým, čo o nás veľa vypovie. Práve podľa upravených rúk a nechtov sa pozná dáma. Určite sama dobre poznáte, aké je vám nepríjemné niekomu podávať ruku, keď máte popraskaný lak na nechtoch či popraskanú kožu na rukách. Práve prichádza obdobie, ktoré dáva zabrať celému nášmu telu, a to i našim rukám. Studený vietor, sychravé počasie, dážď a mráziky sú práve tými faktormi, vďaka ktorým naše ruky trpia. Preto s prichádzajúcim obdobím by mala prísť i zvýšená starostlivosť. A aká? Poradíme vám v dnešnom článku.

Prečo v zime ruky trpia?

V zime naše ruky trpia hlavne z dôvodu veľkých teplotných výkyvov, kedy doma máme príjemne teplo, ale keď vylezieme von do mrazivého počasia, cievy v rukách sa stiahnu a pokožka je menej vyživovaná. Pri prechode naspäť do tepla sa zase roztiahnu a pokožka sa prekrví, čo spôsobuje precitlivené ruky či nepríjemné svrbenie. Ako tomu však zabrániť, keď von proste chtiac-nechtiac musíme? Pomôžu nám rukavice, ktoré sú jediným ochrancom pred striedaním teplôt.

V zime sú ruky vysušenejšie, a preto by sme nemali zabúdať na krémy na ruky. Behom dňa si preto aspoň trikrát natrite ruky krémom. Ideálne voľte rychloschnúci, na noc však môžete použiť mastnejšie olejové krémy. Po natrení môžete ruky naviac ešte zabaliť do bavlnených rukavíc. Celá procedúra bude tak ešte účinnejšia. Vaša pokožka bude ráno krásne hydratovaná.


Starostlivosť pre jemné a krásne ruky

Raz týždenne, predovšetkým práve v tomto chladnom období, doprajte svojim rukám relaxáciu v olejovom kúpeli. Jednoducho trochu nahrejte olivový olej a ruky do ňho ponorte a nechajte pôsobiť aspoň 10 minút. Potom vsuňte ruky do mikroténového vrecúška a následne do froté rukavíc, účinok sa ešte znásobí. Pokožka bude vláčna a koža vypnutá.

Aby sme mali i naše nechty krásne a zdravé, je dôležité dodať im vitamíny nie len zvnútra, ale i zvonku. Preto raz týždenne natrite svoje nechty Multivitamínovou bázou Absolut Care, ktorá dodá vašim nechtom potrebné vitamíny a ďalšie dôležité látky, ktoré potrebujú.

Zdieľajte tento článok

Komentáre