Mezoterapia

Kategórie: Starostlivosť o telo

Mezoterapia bola vyvinutá francúzskym lekárom Dr. Michel Pistorom počas 50. rokov. Jeho úsilie spočívalo v získaní nízkej dávky liekov, ktoré by ihneď zaúčinkovali v postihnutej časti tela pacienta. Mezoterapia môže byť používaná vo všetkých lekárskych odboroch, v Nemecku je známa predovšetkým v estetickej medicíne a pri problémoch so starnutím – tzv. anti-aging.

Čo je to mezoterapia?

Pod pojmom mezoterapia si môžeme predstaviť kombináciu rôznych liečebných metód tradičnej medicíny a alternatívnych terapií. Medzi odborníkmi je mezoterapia často spájaná s pomenovaním most - medzi prírodnou medicínou a konvenčnou medicínou, pretože z gréčtiny môžeme „meso“ preložiť ako stred, v strede. Zatiaľ čo vo Francúzsku je mezoterapia požívaná v každom lekárskom odbore od roku 2002 a je uznávaná v rámci liečby bolesti, je táto forma liečby v Nemecku považovaná za jednu z alternatívnych liečebných metód. V posledných rokoch sa však mezoterapia zviditeľnila najmä prostredníctvom použitia v kozmetike a pri anti-aging. Je dôležité vedieť, že mezoterapiu môžu vykonávať výlučne lekári. Každý, kto teda chce ponúkať mezoterapiu aj v kozmetickej oblasti, musí byť kvalifikovaný v spomínanej oblasti.


Selektívne mikroinjekcie

Hlavnou myšlienkou mezoterapie je známe heslo "menej je viac“. Jedná sa totiž len o nízke dávky liekov, ktoré sa používajú na liečbu. A pretože sú lieky podávané priamo do postihnutej časti tela injekčne, nemôžu a nemusia sa tak zbytočne dostať do celého tela. Pôsobia tak len v tej časti, kde je to skutočne potrebné. Preto odborníci zaoberajúci sa mezoterapiou opakovane zdôrazňujú, že mezoterapia prináša len veľmi nepatrné vedľajšie účinky. Po intenzívnej konzultácii s pacientom sa pre liečbu vytvorí unikátna zmes látok. Lekári môžu dať dohromady zmes klasických liekov, homeopatických preparátov, minerálov a vitamínov. Táto zmes je potom niekoľkokrát, vždy v malých dávkach injekčne aplikovaná do tej časti tela, ktorú je potrebné liečiť. Účinné látky sa môžu rozvíjať postupne a sú navrhnuté tak, aby došlo k zlepšeniu stavu. Vpichnutie injekcie samo o sebe nespôsobuje nepríjemné bolesti, pretože v zmesi je vždy obsiahnuté ľahké anestetikum. Pre zaistenie úspechu mezoterapie je dôležitá nielen zmes rôznych látok, ale aj injekcia sama, pretože existujú rôzne techniky.


Hladká a pevná pokožka

V rámci anti-aging trendov si našla svoje uplatnenie aj mezoterapia. Bez akéhokoľvek chirurgického zákroku môže docieliť vyhladenie vrások, odstránenie celulitídy a tehotenských strií ako aj vypnutie pokožky. Jednu z možností ako sa zbaviť týchto problémov prináša kozmetika PRIODY vo forme kozmetického derma valčeka. Jedná sa o prístroj s mikro - ihličkami z lekárskej ocele, ktoré preniknú do hornej vrstvy kože bez poškodenia alebo krvácania. Výsledky môžete sledovať už po 20 dňoch požívania. Vysoko koncentrované kolagénové sérum v spojení s derma valčekom vám pomôže omladnúť o pár rokov. Liftingový efekt pomocou mezoterapie je možné dosiahnuť pôsobením kyseliny hyalurónovej, rôznych vitamínov a antioxidantov. Tento variant mezoterapie je označovaný aj ako mesolifting alebo biolifting. Patrí tu aj odstránenie tuku z miest, kde pôsobí rušivo. Aj keď napr. v Nemecku je mezoterapia známa viac v spojení s estetickým ošetrovaním, v posledných rokoch sa jej podarilo zažiť množstvo úspechov v rôznych odboroch medicíny. Pri reume, artritíde, bolesti kĺbov a chrbta, pri migrénach a bolestiach hlavy, alebo dokonca po športových úrazoch, ako sú modriny, vyvrtnutia a výrony môže mezoterapia prispieť k želaným výsledkom. Mezoterapia sa odporúča aj pri stresových symptómoch, ako sú nespavosť alebo vyčerpanie.

Zdieľajte tento článok

Komentáre