Nezabúdajte sa starať o pery

Kategórie: Starostlivosť o tvár

Trpíte na popraskané a vysušené pery? Nie len v zimnom období, ale po celý rok potrebujú naše pery starostlivosť. Pery sú časťou tela, ktorú často opomíname, ale nemali by sme. Aby boli pery vláčne a jemné, musíme im dopriať dostatočný pitný režim, vitamíny a balzamy či olejčeky. Z vitamínov sú pre pery dôležité vitamín A, B2, C a E. Spoločne s vitamínom A je však dobré užívať i zinok, ktorý sa hojne nachádza napríklad v dyňových semienkach. A ako sa ďalej starať o pery? Prezradíme vám v dnešnom článku.

Nevyhnutná hydratácia

Na hydratáciu pier okrem balzamov či rúžov obohatených o hydratačnú zložku môžeme skúsiť použiť domáce hydratačné masky, ktoré ich zjemnia. Na hydratačnú masku stačí obyčajná kyslá smotana, ktorú na perách necháme pôsobiť 20 minút. Na noc môžeme na pery naniesť i olivový olej. Pery sa zregenerujú a ráno budú krásne vláčne. Hydratačný a regeneračný rúž Vibrant Colour následne vaše pery nie len zvýrazní, ale rovnako vyhladí a zvláčni.

Výživa a regenerácia

Dôležité je perám dodať látky, ktoré potrebujú, aby vyzerali zdravo. Na pery môžete skúsiť výživný olejček, ktorý si opäť môžete pripraviť doma, a to napríklad z 1 lyžice mandľového oleja a 1 kvapky éterického levanduľového oleja. Olejček natrieme na pery krúživými pohybmi a premasírujeme. Perám tiež prospieva medová maska, ktorú necháme pôsobiť 30 minút a potom vlažnou vodou zmyjeme.

Doprajte perám jemný peeling

Raz za čas je pre pery prospešný jemný peeling. A pretože sa nič nemá preháňať, nevykonávajte peeling častejšie než jedenkrát týždenne. Stačí vám k tomu obyčajná zubnákefka, ktorou zbavíte pery odumretých buniek. Masážou sa pery zároveň krásne prekrvia.

Čo perám neprospieva?

Oblizovanie pier, zlozvyk, ktorý máme mnohí. Čím sú pery suchšie, tým viac ich olizujeme. Bohužiaľ sú tým pery len viac a viac vysušené. Škodiť perám môže i zubná pasta s obsahom fluoridu. Ďalej perám ubližuje i slnečné žiarenie, a preto by sme nemali zabúdať chrániť pery použitím balzamu s UV ochranou. V neposlednom rade pery vysušuje vietor i mráz, preto v zimnom období doprajte perám kvalitný balzam, ktorý ich ochráni.

Zdieľajte tento článok

Komentáre