Preč s pigmentovými škvrnami

Kategórie: Starostlivosť o zrelú pleť , Kožné ochorenia

Aj keď nie sú pigmentové škvrny zdraviu nebezpečné, trápia mnoho žien. Vzhľadom k tomu, že môžu vznikať z viacero príčin, nie sú ničím neobvyklým. Môžete ich mať už od detstva, ale niekedy sa vytvoria až v priebehu života či v starobe.

Príčiny vzniku pigmentových škvŕn

Spúšťačom tvorby pigmentových škvŕn môže byť intenzívne opaľovanie alebo spálenie kože. Pigmentové škvrny sa však môžu rovnako objaviť v dôsledku hormonálnych zmien v tehotenstve,  hyperpigmentácie alebo zvýšenej tvorby kožného farbiva, častým opaľovaním v soláriu, nedostatočnou funkciou pečene, užívaním niektorých liekov či nedostatkom vitamínov.

Ako predchádzať vzniku pigmentových škvŕn?

Prevencia spočíva jednak v ochrane pred slnkom a jednak v zásobení tela dostatočnými živinami a vyvarovania sa toxínom. Keď sa opaľujete, používajte vždy opaľovací krém, nenavštevujte solária a používajte hydratačné krémy. Čo sa týka zásad zdravého životného štýlu, dodržujte pitný režim, nefajčite a jedzte vyváženú stravu bohatú predovšetkým na vitamín E a zinok.

Ako sa zbaviť pigmentových škvŕn?       

Keď už vás pigmentové škvrny trápia, môžete sa ich zbaviť používaním vhodných kozmetických prostriedkov, ako je napríklad aktívne bieliace sérum Priody. Sérum nie len pomáha odstrániť už vzniknuté pigmentové škvrny, ale zároveň pôsobí preventívne. Naviac pomáha pokožku dostatočne hydratovať. Medzi aktívne zložky séra patrí kyselina tranexamová, kyselina hyalurónová, extrakt zo sladkého drievka, extrakt z morských rias, vitamín E, ovsený betaglukán a mnoho ďalších.

Vďaka tomu, že toto sérum neobsahuje žiadne parfumy, parabény ani petrochemické deriváty, je vhodné pre všetky druhy pleti. Používajte ho raz denne, a to ideálne na noc po dôkladnom vyčistení pleti. Výsledky sú viditeľné približne po troch týždňoch pravidelného používania.

Aby váš boj proti pigmentovým škvrnám bol ešte účinnejší, môžete použiť i aktívne bieliaci krém s Arbutínom a KOJIĆ kyselinou, ktorý je možné používať ráno i večer.

Zdieľajte tento článok

Komentáre