Prečo je dobré používať micelárnu vodu?

Kategórie: Starostlivosť o tvár

V starostlivosti o pleť by nám v našej kúpeľni nemala chýbať micelárna voda. Pýtate sa, čo je vlastne micelárna voda? Čím je pre našu pleť dôležitá alebo s čím všetkým nám môže pomôcť? To všetko a oveľa viac sa dozviete v dnešnom článku.

Čo je micelárna voda?

Micelárna voda nie je nič iné, než voda s obsahom tzv. micel alebo aktívnych častíc, ktoré majú schopnosť naviazať na seba nečistoty. Vďaka micelám dosiahneme dokonalé odlíčenie bez nutnosti použitia ďalších prípravkov. Môže za to predovšetkým to, že má hydrofilnéi lipofilnévlastnosti. Vďaka hydrofilným schopnostiam rozpúšťa micelárna vody prach a nečistoty. Lipofilné vlastnosti umožňujú odstrániť make-up i kožný maz.

Výhody micelárnej vody

Výhodou micelárnej vody je to, že sa hodí pre každý typ pleti. Neobsahuje alkohol, mydlo ani parabény, a preto nevysušuje pleť ani ju inak nedráždi. Už behom niekoľkých týždňov pravidelného používania micelárnej vody sa pleť dostane do prirodzenej rovnováhy. Paradoxnepleti micelárna voda prospieva viac než voda z vodovodu, ktorá pleť vysušuje.

Ako micelárnu vodu používať ?

Po použití olejových odličovačov a pleťových mliek je nutné ešte použiť tonikum, kde micelárna voda je vlastne i tonikom. Môžeme teda povedať, že micelárna voda je taká starostlivosť 3 v 1 – odlíčenie, tonikum a hydratácia. Záleží však i na výrobcovi a značke micelárnej vody.

Kvalitným výrobkom je bezpochyby Priody multiaktívna antioxidačná micelárna voda s kyselinou hyalurónovou, rastlinnými a ovocnými extraktmi. Je vhodná pre každodenné používanie. Vďaka obsiahnutým látkam pleť nielen vyčistí, zbaví ju mazu a omladí, ale zároveň ju hydratuje a uzatvára póry. Obsahuje iba prírodné výťažky, vďaka čomu je vhodná i pre veľmi citlivú pleť.

A aké účinné látky obsahuje? Napríklad kyselina hyalurónová je zodpovedná za vyhladenie vrások, spomalenie starnutia a v neposlednom rade hydratáciu pleti. Aloe vera upokojuje a zmierňuje podráždenie pleti. Extrakt z citrónovej kôry má vplyv na mikrocirkuláciu a pôsobí proti únave pokožky. Ďalšie účinné látky sú napríklad extrakt z borovky, javora, pomarančovej kôry a mnoho ďalších.

Micelárnu vodu používajte dvakrát denne, a to ráno a večer. Vaša pleť bude hydratovaná, posilnená a vyživená.

Zdieľajte tento článok

Komentáre