Prečo používať denný i nočný krém?

Kategórie: Starostlivosť o tvár

Ku každodennej starostlivosti o pleť patrí nie len pravidelné čistenie, odličovanie, ale i denný a nočný krém. Možno už ste zapochybovali, či majú oba význam. Iste existuje rad prípravkov, ktoré z vás ťahajú peniaze, ale sú na trhu aj také, ktoré by sme naozaj mali používať. Keďže má pleť iné potreby cez deň a iné cez noc, mali by sme používať krémy, ktoré dodajú pleti vždy to, čo momentálne potrebuje.

K čomu slúžia denné krémy?

Účelom denného krému je ochrana pleti proti vonkajším vplyvom, slnečným lúčom a mrazom. Majú obvykle ľahšiu konzistenciu a rýchlo sa vstrebávajú. U denných krémov sa predpokladá, že na vrstvu krému nanesieme ešte make-up a púder. Denný krém by mal pleť i hydratovať a dodať aspoň minimum živín. Denné krémy je rovnako dobré vyberať podľa ročného obdobia, pretože v zime je nutné pokožku chrániť proti mrazu a v lete zase používať krém s vyššou ochranou proti slnečným lúčom. Nezabúdajte tak vyberať krémy s dostatočným UV faktorom.

Aký majú význam nočné krémy?

Cez noc celý organizmus relaxuje a regeneruje sa. Rovnako na tom je i pleť. V noci je pleť najviac prístupná vstrebávaniu živín. Nočné krémy majú preto ďaleko hustejšiu konzistenciu než denné krémy. Mali by našu pleť vyživovať, hydratovať, zbaviť odumretých buniek a predovšetkým upokojiť.

S nočným krémom to však nesmieme prehnať, preto na pleť nanášajte primerané množstvo krému. Pod hrubou vrstvou nočného krému by totiž pleť nemohla dýchať, póry by sa upchali a mohli by sa nám na pleti vytvoriť červené vyrážky, o čourčite žiadna žena nestojí. Výborný nočný krém predstavuje napríklad regeneračný nočný krém so slimačím extraktom. Obsahuje veľké množstvo účinných látok, ako je slimačí sekrét, kyselina hyalurónová, uhorkový extrakt, vitamín C či esencia sladkého drievka, ktoré pleti cez noc doprajú poriadnu dávku živín.

U nočných a denných krémov je nutná pravidelnosť. Len tak môžeme dosiahnuť vytúženého účinku na našej pleti. Nikdy tieto dva typy krémov nezamieňajte. Pokiaľ použijete denný krém ako nočný, nič hrozného sa nestane. Naša pleť dostane iba menšie množstvo živín. Naopak nočný krém by sme ako denný krém nemali používať, pretože nočný krém našu pokožku cez deň dostatočne neochráni, naviac nanesenie make-upu na ťažší a hustejší nočný krém nie je práve jednoduchá úloha.

Zdieľajte tento článok

Komentáre